Dream Maker Επιστημονικό Βοήθημα Ύπνου

Διαθεσιμότητα:
Σε απόθεμα
Κωδικός προϊόντος:
491490
Εταιρεία:
Tommee Tippee
53,00

Συσκευή υποστήριξης του βρεφικού ύπνου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες Βρετανικού Πανεπιστημίου που μελετούν τον ύπνο.

Το Dreammaker™ δημιουργεί συνθήκες που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ωθούν το μωρό να κοιμηθεί ευκολότερα και να διατηρήσει τον ύπνο του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς διακοπές. Διαθέτει: 

  • Ροζ ήχο 
  • Κόκκινο φωτισμό
  • Παλλόμενο φωτάκι

Χαρακτηριστικά που χαλαρώνουν το βρέφος, αφού σε συνδυασμό δημιουργούν ένα οικείο για εκείνο περιβάλλον που του θυμίζει τη ζωή στη μήτρα. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Διαθέτει αισθητήρα κλάματος 

Πατώντας την ένδειξη "Cry Sensor" ενεργοποιείται ο αισθητήρας κλάματος. Έτσι, η συσκευή τίθεται σε λειτουργία με τον ήχο του κλάματος του βρέφους, και ξεκινά να εκπέμπει σύμφωνα με τις επιλογές που έχετε ήδη κάνει από πριν. Η συσκευή τίθεται σε κατάσταση αναμονής μόλις παρέλθουν 40 λεπτά ησυχίας. 

  • Διαθέτει 3 επίπεδα έντασης στο φως

Επιλέγετε εσείς ποιο από τα τρία ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία του μωρού, τις οικογενειακές συνήθειες και το περιβάλλον του σπιτιού. Η υψηλότερη ρύθμιση είναι των 200 μονάδων lux, πέραν της οποίας οι ειδικοί επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να επηρεάζεται αρνητικά ο ύπνος. Η ρύθμιση αυτή είναι κατάλληλη ως φωτάκι νυκτός ή για τους νυκτερινούς θηλασμούς. 

  • Διαθέτει ρυθμιστή έντασης του ήχου

Η μέγιστη ένταση του ήχου φτάνει τα 50 db, επίπεδο στο οποίο οι ήχοι είναι αντιληπτοί από τον εγκέφαλο, δεν διαταράσσουν ωστόσο τον ύπνο. 

  • Διαθέτει θύρα USB και περιλαμβάνει καλώδιο που μπορείτε να συνδέσετε σε μια πρίζα κινητού τηλεφώνου. 
  • Συσκευασία από 100% ανακυκλώσιμο υλικό. 
  • Διαστάσεις: 13,5 x 13,5 x 11 εκ


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

TI EINAI O ΡΟΖ ΗΧΟΣ;

Επί 9 ολόκληρους μήνες, το βρεφάκι μας έζησε σε ένα περιβάλλον με ήχους: ο καρδιακός παλμός, ο ήχος του αίματος που κυκλοφορεί στις αρτηρίες, οι διαφορετικοί ήχοι που κάνει το πεπτικό σύστημα. Επί 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς καμία εξαίρεση, οι ήχοι αυτοί δεν σταμάτησαν ποτέ. Πώς λοιπόν να μην... δυσπιστεί το μωρό μας όταν εκτίθεται σε απόλυτη ησυχία τώρα που γεννήθηκε;

Οι ειδικοί επιστήμονες διακρίνουν 3 επίπεδα ήχου, που τους έχουν ονομάσει

ΛΕΥΚΟΣ | ΡΟΖ | ΚΑΦΕ.

Ο ΡΟΖ ήχος, λοιπόν, θεωρείται ευγενέστερος και καταλληλότερος για τον ύπνο. Για να καταλάβετε τη διαφορά, ο λευκός ήχος είναι σαν κι αυτόν που κάνει μια ηλεκτρική σκούπα, ο καφέ το βουητό του αεροπλάνου ή ένα ορμητικό ποτάμι, ενώ ο ροζ είναι σαν το θρόισμα των φύλλων, τον ήχο μιας βροχούλας ή τα κύματα στην ακροθαλασσιά.

ΣΕ ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΤΑ 50 db?

Τα 50 ντεσιμπέλ είναι το μέγιστο επιτρεπτό όριο για κάθε συσκευή ύπνου. Για να κατανοήσετε καλύτερα με τι μοιάζει ο ήχος έντασης 50 ντεσιμπέλ, μπορείτε να φέρετε στο μυαλό σας:

  • Μια χαμηλόφωνη συζήτηση
  • Οι θόρυβοι ενός ήσυχου σπιτιού
  • Οι ήχοι σε έναν δρόμο αμιγούς κατοικίας
  • Ένα μη θορυβώδες ψυγείο 
  • Μια ήπια βροχή

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ;

Πολλά χρόνια τώρα η επιστημονική κοινότητα ασχολείται με την επίδραση του φωτός στην υγεία και τη διατήρησή της. Οι έρευνες έχουν καταδείξει ότι το ερυθρό φως επιτρέπει την παραγωγή μελατονίνης, η οποία χαλαρώνει τον οργανισμό και τον θέτει σε κατάσταση προετοιμασίας ύπνου. Οι έρευνες της εταιρίας φανέρωσαν ότι το ερυθρό φως βοηθά το μωρό να αποκοιμηθεί ταχύτερα, αλλά και να κοιμηθεί για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στη νύχτα. Καθώς, μάλιστα, δεν ενοχλεί κατά το νυχτερινό ξύπνημα, το μωρό ηρεμεί ευκολότερα. 

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ ΦΩΣ;

Ο ρυθμός με τον οποίο πάλλεται το απαλό φωτάκι αντιστοιχεί στο ρυθμό την αναπνοής του μωρού μας. Το βρέφος τείνει να αναπνεύσει στον ρυθμό που του "υπαγορεύεται" από το φωτάκι κι έτσι χαλαρώνει και αποκοιμιέται.

Η συσκευή διαθέτει 2 διαφορετικές ρυθμίσεις. Χρησιμοποιούμε την πρώτη για να βοηθήσουμε το μωρό να εισέλθει σε κατάσταση ηρεμίας, την κατάσταση αυτή στην οποία βρίσκεται αμέσως πριν αποκοιμηθεί. Χρησιμοποιούμε τη δεύτερη που εκπέμπει το φως σε ρυθμό πιο αργό μόλις το μωρό αποκοιμηθεί, ακολουθώντας τον αργότερο ρυθμό αναπνοής που όλοι έχουμε όταν κοιμόμαστε.